Alle kosten die het waterschap Vallei & Veluwe maakt, worden betaalt door inwoners, ondernemers, agrariërs en natuurbeheerders in de regio. Het waterschap krijgt geen bijdrage van het Rijk, zoals provincies en gemeenten. Het komende jaar stijgt de belasting behoorlijk. Hoe zit dat?
Elk jaar komt er bijna 200.000 kilo (!) aan medicijnen in het oppervlaktewater terecht. Dat gaat heel ongemerkt. De medicijnen die we gebruiken worden door ons lichaam deels opgenomen, maar een deel komt via onze 'poep en plas' in het toilet terecht. Sommige medicijnen die worden ingesmeerd, verlaten via het doucheputje ons huis.
Afgelopen zomer en najaar haalden inwoners en gemeenten bijna 3 miljoen tegels uit hun tuin en de openbare ruimte. Maar liefst 135 gemeenten deden dit jaar mee aan het NK Tegelwippen.
Tijdens de algemene ledenvergadering van 21 september 2022 hebben de leden Carlo van Dijk unaniem verkozen tot lijsttrekker bij de waterschapsverkiezingen in maart 2023.
Dit najaar gaat het waterschap een begroting voor 2023 opstellen. We hebben al enkele vergaderingen achter de rug over mogelijke opties. Het zal niet gemakkelijk worden. Welke prioriteiten in activiteiten, investeringen en kosten gaan we stellen? En welke belastingtarieven horen daarbij? Daar wordt best verschillend over gedacht in het Algemeen Bestuur.
Het jeugdbestuur van Waterschap Vallei en Veluwe heeft zijn plannen voor de toekomst bekend gemaakt. Op 20 juni jl. presenteerden de zeven jeugdbestuurders aan het AB met welke thema's zij aan de slag gaan.