Geslaagde polderwandeling Arkemheen

Arkemheen
CU-ImpactLogo-in-vierkant-RGB.jpg
Door ChristenUnie op 6 maart 2023 om 09:30

Geslaagde polderwandeling Arkemheen

Een erg leuk en interactieve middag”, zo vatte het Nijkerkse Statenlid Freek Rebel zaterdag de polderwandeling samen. Samen met medekandidaat Harke Dijksterhuis, excursieleider Kees de Heer en ruim 15 belangstellenden ging Freek de polder Arkemheen in om mensen kennis te laten maken met de vele verhalen die het landschap vertelt.

Om 14 uur deze middag was het op de parkeerplaats bij het stoomgemaal in de polder Arkemheen al een drukte van belang. De aanwezigen maakten kennis met elkaar en met Kees de Heer, de excursieleider van de middag. Hij liet tijdens een wandeling over de dijk zien hoe je het landschap van de polder Arkemheen door vier verschillende brillen kan bekijken. “Leuk om te ervaren dat je zo gedetailleerd kennis uit het landschap kan halen”, aldus één van de aanwezigen.

Eenmaal binnen in het bezoekerscentrum werd doorgepraat over datgene waar de ChristenUnie zich bij de komende verkiezingen voor in wil zetten. Wat betekent de slogan ‘Ruimte voor elkaar’ nu in de praktijk? Freek Rebel wijst naar buiten: “Kijk, hier buiten zie ik het gebeuren. Prachtige natuur die het waard is om beschermd te worden. Maar ook boeren die door een aangepaste bedrijfsvoering – met een passende beloning – een boterham in deze polder verdienen”. Oud-wethouder Harke Dijksterhuis - zowel kandidaat voor de Provinciale Staten als voor waterschap Vallei en Veluwe - wijst ook op het belang van goed watermanagement door het waterschap: “Ik hoorde laatst iemand zeggen dat de afgelopen zomer waarschijnlijk de minst droge zomer van de komende decennia is geweest. Het is van groot belang dat het waterschap en andere organisaties zorgen dat we het water langer vast kunnen houden, dat is goed voor zowel de landbouw als de natuur”. 

Labels: , ,